NAŚWIETLACZE 1.jpg
Fényben tündöklő otthona. Épületek és telkek kültéri megvilágítása

A házunk homlokzatának és külső környezetének tervezésekor gyakran csak annak a nappali megjelenésére koncentrálunk, megfeledkezve a kivilágításról. Helytelenül! A kulcsluk tapogatódzva keresése, elbotlás a lépcsőn, alkonyat után nem használt terasz, az autó meghúzása a behajtáskor a garázsba - ezeket a prózai gondokat mind megoldhatja a ház külső részén elhelyezett világítás. Neki köszönhetően a ház effektíven jelenik meg alkonyat után is, sőt mi több, elveszi az esetleges hívatlan látogatók kedvét is.

Milyenek fényforrást érdemes választani?

naswietlacze LED POLA külső világítás megkönnyíti az életünket, és biztonságot ad. Jó, ha emellett szép is, és díszíti a házunkat. Még jobb, ha nem drága, és nem fogyaszt túl sok áramot. A választásnál ezért nem csak a termékek esztétikus megjelenése a fontos, hanem mindenek előtt az energiatakarékosságuk. A modern LED technológiát használó lámpák sokáig működnek és üzembiztosak, ugyanakkor alacsony az áramfogyasztásuk költsége.  További előnyük, hogy el lehet őket látni mozgásérzékelővel, így az ilyen világítás csak akkor működik, ha szükség van rá, ami újabb megtakarítást tesz lehetővé. 

Hol kell elhelyezni a fényforrásokat?

Gondoskodjunk mindenek előtt a telek neuralgikus pontjairól. Egészen biztosan ilyen a bejárati zóna, az az út, amit meg kell tennünk, hogy elérjük az épületig és a ház bejáratáig. A bejárathoz vezető gyalogutat a legjobb alacsony oszlopokon lévő lámpákkal vagy reflektorokkal megvilágítani, amelyek fényét a kiválasztott területre lehet irányítani. A házba való belépéskor a fénynek a kilincsre és a zárra, illetve az esetleges fellépőre kell esnie. Itt jól beválnak a fényvetők vagy falikarok. Különösen fontos a lépcsők megvilágítása, mivel alkonyat után számos problémát, sőt a legrosszabb esetben balesetet is okozhatnak. A lámpáknak minden fokot külön kell megvilágítaniuk. Hogy a hatás ne legyen nyomasztó, érdemes megfontolni néhány kis teljesítményű lámpa felszerelését a falra vagy a lépcsőfellépőkre, illetve alacsony oszlopokra telepített lámpákat.

A második kulcsfontosságú pont a telken a gépkocsifelhajtó és a garázsbejárat. Fontos, hogy a világítás lehetővé tegye a gépkocsi biztonságos leparkolását alkonyat után. Itt a mozgásérzékelős fényvetők, az alacsony oszlopos lámpatestek, a fali vagy gépkocsifelhajtó lámpatestek válnak be.


A terasz megfelelő világítás nélkül nem lesz barátságos hely baráti összejövetelekhez. Fontos, hogy a világítása szórt és diszkrét legyen, ilyet pedig az oldalsó és a padlózatba szerelt világítás biztosít.  A homlokzat hatékony megvilágítását falikarok és falra szerelhető lámpák biztosítják. Érdemes megfontolni a homlokzatra irányított fényvetőket, nem felejtve el azonban, hogy a fény nem eshet közvetlenül az ablakra.

A biztonság mindenek előtt!

A külső lámpatestnek megfelelően teherbírónak és tömítettnek kell lennie, mivel ki van téve az időjárás hatásainak és a fizikai sérüléseknek. Hogy maximálisan ki lehessen használni a lehetőségeit, a legjobb ezeket már a ház építésének szakaszában megtervezni. Ajánlott, hogy a rendszer tervét megfelelő jogosultsággal és szakképzettséggel rendelkező, villamos szakember készítse, hogy biztos lehessen benne, az épületen kívüli rendszer biztonságos, és ellenáll az időjárás hatásainak.

Nézzen utána, hogy az ajánlatunkból milyen termékeket tud használni a házának és a telkének megvilágításához.